persveilig seminar

Langlopend evenement

Expositie: Vergezicht Groningen

24 februari 2023, 10:00–23 april 2023, 17:00
Beeld en Geluid Den Haag, Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag Laatste wijziging: 28 februari 2023, 12:13

Dirk Jan Visser en Gus Drake Documentair fotograaf Dirk-Jan Visser maakte voor deze tentoonstelling op respectvolle wijze videoportretten van zes Groningers uit het aardbevingsgebied die hun perspectieven op de toekomst delen.

De afgelopen jaren is de aandacht vanuit de landelijke media voor de provincie Groningen vaak gerelateerd aan de aardgasproblematiek. Maar Groningen is meer dan alleen aardbevingen. Vergezicht Groningen, panorama van de toekomst is een multimediale tentoonstelling waarin zes Groningers perspectieven op de toekomst delen.
De aardgasproblematiek in Groningen is voor Den Haag en de rest van Nederland lange tijd een ver-van-mijn-bed-show geweest. Totdat de crisis zo groot werd dat zij in de afgelopen jaren eindelijk de onvermijdelijke aandacht van politiek en media opeiste. Eind februari komt de parlementaire commissie aardgaswinning Groningen met haar eindrapport. Er moet veel worden hersteld, zowel fysiek als in het vertrouwen en bestuurlijke verhoudingen. Maar het is ook het moment om de blik weer naar voren te richten.

Vergezicht Groningen, panorama van de toekomst is een multimediale tentoonstelling waarin zes Groningers perspectieven op de toekomst delen. Groningen is meer dan alleen aardbevingen. In Groningen wonen mensen die werken aan interessante, inspirerende en innovatieve initiatieven die het landschap en de gemeenschap toekomstbestendig maken.

Vergezicht Groningen, panorama van de toekomst is een Noorderlicht-productie samengesteld door Dirk-Jan Visser, met medewerking van Gus Drake. Deze tentoonstelling is onderdeel van het meerjarige project ‘Hernieuwde energie’, in samenwerking met en gefinancierd door BPD Cultuurfonds.

Een regulier ticket voor het museum geeft automatisch toegang tot deze tijdelijke tentoonstelling op de vierde verdieping van het museum.

Openingstijden: maandag t/m zondag– 10:00 – 17:00 uur.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.