banner festival 23

Langlopend evenement

Expositie Een halve eeuw Cor de Kock

9 april 2023, 10:00–30 juni 2023, 17:00
Biesbosch MuseumEiland, De Hilweg 2, 4251 MT Werkendam Laatste wijziging: 20 april 2023, 11:33

In december 1970 publiceerde het Algemeen Dagblad de eerste foto van ‘die man met die rode jas’. Lammetjes in de sneeuw. In ruim een halve eeuw volgden nog duizenden foto’s van de inmiddels bijna 77-jarige man uit Haaften die vele prijzen won bij de fotowedstrijd om de Zilveren Camera. In 1995 werd hij zelfs gekozen tot Fotojournalist van het Jaar.

De Kock is een echte fotojournalist, met een neus voor het nieuws. Hij maakte fotoreportages van de oorlog in Bosnië. En later van de weduwen van Srebrenica. Hij was bij D-Day herdenkingen in Normandië. Maar door zijn camera liet de fotograaf ook zien wat rampen teweeg kunnen brengen, zoals de brand in 2000 in de kabeltrein in Kaprun, waar 155 mensen bij omkwamen. Net als bij de gekapseisde veerboot Herald of Free Enterprise in 1987 in Oostende, waar 193 opvarenden omkwamen. De Kock heeft ook een goede band met het koningshuis. Hij reisde meermaals met Willem-Alexander en Maxima mee naar Curacao.

Maar het oog van de meester is vooral ook zichtbaar in het vastleggen van ‘gewone’ mensen in het ‘gewone’ leven. Boertjes, bezig met het slachten van hun eigen varken. De schaapsherder, omringd door zijn dieren. Plezier makende kinderen op de ijsbaan. In die sfeer kon hij met name de laatste 10 jaar zijn hart ophalen. Hij is sinds een jaar of 10 vooral actief in zijn eigen rivierengebied.

Tickets zijn hier te koop

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.