Langlopend evenement

Expositie China Dreams met Xiaoxiao Xu, Ruben Terlou, Ruben Lundgren

20 augustus 2021, 10:00–24 oktober 2021, 17:00
Museum Hilversum, Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum

De zijderoute is het eeuwenoude netwerk van handelsroutes tussen Oost en West, reikend van China tot Afrika en Europa. Het idee van de hernieuwde zijderoute, het grootste infrastructuurproject in de moderne geschiedenis, is door de Chinese President Xi Jinping in 2013 opnieuw vertaald en een centraal uitgangspunt geworden in de verhouding met China en het buitenland. ‘China Dreams’ is een trilogie over het China van vandaag, een tijdsdocument door de ogen van hedendaagse fotografen en documentairemakers.

Xiaoxiao Xu woont meer dan haar halve leven in Nederland en gaat in de tentoonstelling op zoek naar de wereld rond de Chinese muur. Waar vroeger de muur bedoeld was als verdedigingswal tegen indringers is deze nu een symbool van de binnen- en buitenkant van China. Xu zoekt naar de impact van het snelgroeiende China op deze historische plaats en vindt een mix van tradities en het verdwijnen hiervan.

Ruben Terlou laat in de televisieserie ‘De wereld van de Chinezen’ en de daarvan afgeleide fotografie zien hoe de nieuwe zijderoute in de eenentwintigste eeuw vorm krijgt. Wie zijn de Chinezen die zich in grote getale in het buitenland vestigen, wat willen ze bereiken en wat zijn hun dromen? Drie documentaires uit de serie die de VPRO in de eerste maanden van 2021 uitzond, zijn in de tentoonstelling te zien.

Ruben Lundgren woont in China en geeft in zijn werk een reflectie op de gretige omarming van technologie en het veranderende politieke klimaat. Hij is niet op zoek naar het alledaagse, maar deelt in een heel eigen esthetiek zijn verwondering over de nieuwe digitale wereld.

Openingstijden maandag tot en met zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.