— donderdag 9 april 2020, 15:07 | 0 reacties, praat mee

European Journalism Centre opent steunfonds van bijna 3 miljoen euro

AFP

Het European Journalism Centre (EJC) en het Facebook Journalism Project (FJP) stellen in een noodfonds 2,75 miljoen euro beschikbaar voor journalistieke projecten. Vanaf 16 april aanstaande kunnen kleine tot middelgrote regionale Europese nieuwsorganisaties een verzoek tot subsidie indienen, tot een maximum van 50 duizend euro per project.

Het minimale bedrag waarvoor een aanvraag ingediend mag worden is vijfduizend euro. Het fonds moet een helpende hand bieden nu het coronavirus veel kleinere media in de knel zitten door wegvallende advertentie-inkomsten en opdrachten.

Tegelijk is er veel desinformatie om te bestrijden en worden de regionale en lokale media ingezet om op fijnmazig niveau voorlichting over maatregelen te geven.

De verleende subsidie mag breed worden gebruikt: bijvoorbeeld om samenwerking tussen lokale platformen te verbeteren, diepgravende datajournalistiek op te zetten of apps te ontwikkelen waar lokale gemeenschappen van kunnen profiteren. Details en voorwaarden staan op de site van het European Journalism COVID-19 Support Fund

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.