persveilig seminar

Bijeenkomst

Eerste prikkelarme avondopenstelling expositie Zilveren Camera

29 maart 2023, 18:00–21:30
Museum Hilversum, Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum Laatste wijziging: 16 maart 2023, 09:31

Museum Hilversum organiseert in samenwerking met NVA HILVERSUM een prikkelarme avond voor de expositie Zilveren Camera. ‘Een bezoek aan een tentoonstelling kan vermoeiend zijn door de vele indrukken die je in korte tijd te verwerken krijgt of door de aanwezigheid van andere bezoekers’, aldus Fleur van Muiswinkel, directeur van Museum Hilversum. ‘Deze avond is speciaal ontwikkeld in samenwerking met mensen met autisme en we streven ernaar dat iedereen zich thuis voelt in het museum.’ Naast het onlangs gelanceerde lab Voel het nieuws, waarin nieuwsfotografie toegankelijk is gemaakt voor mensen met een visuele beperking, komt het museum nu ook tegemoet aan de specifieke wensen van de Nederlandse Vereniging voor Autisme voor alle mensen die snel overprikkeld raken.

Met een prikkelarm museumbezoek zet Museum Hilversum een nieuwe stap in het wegnemen van fysieke en mentale drempels. ‘We willen een cultuur creëren waarin inclusie het uitgangspunt is’, aldus Van Muiswinkel. ‘Samen met de ervaringsdeskundigen van de NVA Hilversum zijn we het museum rondgegaan om te bepalen welke aanpassingen nodig zijn om een bezoek voor deze groep mogelijk te maken. Zo wordt bijvoorbeeld het geluid van de video gedempt, creëren we plekken waar je even tot rust kunt komen en beperken we het aantal bezoekers.

Inclusie staat voorop
Museum Hilversum committeert zich aan de culturele code diversiteit. ‘We moedigen iedereen aan om naar het museum te gaan, maar beseffen dat we met deze initiatieven pas aan het begin staan. Het zijn de eerste stappen en we nodigen dan ook iedereen uit om hun tips en ervaringen te delen.’

Aanmelden
Als je snel overprikkeld bent door bijvoorbeeld autisme, burn-out of ziekte dan ben je van harte welkom op woensdagavond 29 maart voor een bezoek aan de Zilveren Camera in Museum Hilversum. Aanmelden kan via deze link. Deze eerste prikkelarme avondopenstelling is onderdeel van de landelijke ‘Week van Autisme’.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.