banner anp

Training

Documentaire Kickstarter: Cursus documentairefilm maken

3 september 2021, 08:00–10 december 2021, 17:00
Offline Cursus

De Documentaire Kickstarter is een workshoptraject voor aspirant documentairemakers, uniek in zijn soort vanwege de combinatie tussen colleges, praktische, tijdloze informatie en maatwerk-coaching door professionals. Ontmoet gelijkgestemde mediamakers in een persoonlijke, afwisselende setting!

Je investeert in een waardevol netwerk, een goed documentaire filmplan met een heldere focus én hebt na afloop een strategie voor de realistische uitvoering van je plan.

Sessies vinden van september t/m december plaats. Deze vinden drie keer plaats op een donderdagavond, vier keer vrijdags overdag en twee sessies zijn individueel.

Trailer van de cursus door Britte Hermans

Documentaire Kickstarter from Britte Hermans on Vimeo.Onderwerpen per sessie:
Kick off Documentaire research workshop & advies
Groeps-feedback Stap uit je eigen bubbel
Regie avond Documentaire-regie: vorm en stijl
Professionele feedback Maatwerk reactie op jouw plan
Pitch-prep Voorbereidende workshop
Pilot-pitch met producent
Voortgangsgesprek onderling groepsgesprek update
1-op-1 sessie Privé-coaching 1,5 uur tijdens IDFA
Finale Speeddate met experts, eind-masterclass en borrel

Resultaat
Na deelname aan dit workshoptraject kun je dankzij alle feedback, het netwerk én de reader van 100 pagina’s met achtergrondinformatie en tips, vol overtuiging de wijde wereld in met je documentaireplan. Je hebt beter zicht in de media-industrie omdat de sessies deels plaatsvinden op filmgerelateerde locaties. Stapt uit je comfort zone en uit de ‘denk’-fase en aan de slag!

Voor wie
Dit traject is gericht op creatieve (media-)professionals, dus ben jij journalist, video-editor, schrijver, camjo, regisseur, antropoloog, redacteur, producer, marketeer of communicatiespecialist of allround creatieve millennial die verder wil doorgroeien in de mediawereld, bel dan voor een vrijblijvende kennismaking!

Programma
Het traject loopt van 3 september t/m 10 december 2021, op wisselende media-locaties en dagdelen, dus op die manier blijf je geprikkeld om door te zetten! De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers en zie het programma op de website voor de data.
NetwerkHet unieke aan dit traject is dat meerdere professionals colleges en feedback geven, zodat je optimaal rendement eruit kunt halen. De docenten zijn o.a. researcher Liza Kemman, regisseur Nathalie Crum en producent Renko Douze. Producer Britte Hermans verzorgt de organisatie en privé-coaching. The best of all worlds dus!
Kosten Deelname aan de najaarseditie kost, inclusief papieren reader van 100 pagina’s, € 1.650 excl. BTW (€ 1.996 inclusief BTW) vooraf te betalen per factuur. Aanmelding vindt plaats na een korte, telefonische (of desgewenst live) kennismaking. Zie de website voor tips voor (externe) financiering via Werktuig PPO!

Overige Informatie
Voor meer informatie kun je een telefonische afspraak maken, of klik hier

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.