Jodal

Diederik Jekel brengt eerbetoon aan Chriet Titulaer in uniek Mediacollege

13 september 2022, 00:00–00:00
Beeld & Geluid Media Parkboulevard 1 1217 WE Hilversum Laatste wijziging: 21 april 2022, 16:34Vijf jaar geleden overleed Chriet Titulaer op 73 jarige leeftijd (23 april, 2017). Op 13, 16 en 21 september 2022 herdenkt Beeld & Geluid de fameuze wetenschapsjournalist met een uniek Mediacollege. Diederik Jekel, net als Titulaer met een achtergrond in de natuurkunde en een onuitputtelijke fascinatie voor techniek, zal dit eerbetoon in samenwerking met Beeld & Geluid samenstellen.In het theaterprogramma richt Jekel zich op de uitvindingen die ons leven en mediagebruik radicaal hebben veranderd zoals het internet, mobiele telefoon, smart speakers en domotica waarmee we ons thuis omringen. Allemaal vindingen waar Chriet Titulaer ons in een vroeg stadium op attendeerde en die grote impact hebben op ons leven in media. Aan de hand van fragmenten uit Chriet Titulaers beroemde televisieprogramma Wondere Wereld uit de jaren ‘80, prikkelt Diederik Jekel om na te denken over de rol en invloed van techniek/media-innovaties in onze samenleving. Hoe beïnvloeden deze media ons en hoe kunnen we ons hiertoe verhouden? Met argwaan? Of juist met een open blik en verwondering, zoals Chriet Titulaer dat deed.

De Mediacolleges zijn te bezoeken in Bibliotheek Neude in Utrecht (13 september), Beeld & Geluid Hilversum (16 september) en Beeld & Geluid Den Haag (21 september). Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Beeld & Geluid en Bibliotheek Neude.

Van analoog naar digitaal
Dit najaar staat Beeld & Geluid uitgebreid stil bij de invloed en ontwikkelingen van technologie op de mens en maatschappij. Het theatercollege vormt hiervoor de aftrap. Tijdens Dutch Media Week (2 - 9 oktober) volgen diverse talkshows en presentaties rond dit thema.

“Technologie maakt een steeds nauwere wisselwerking tussen ons analoge fysieke en ons digitale leven mogelijk. De nieuwste generatie groeit op met filters op TikTok en Snapchat om het echte leven te verrijken, we raken vertrouwd met Pokemon Go om op straat mee te spelen en virtuele spel- en verhaalwerelden om ons in onder te dompelen. Het digitale leven maakt onze beleving op speelse wijze steeds immersiever. Is de analoge exodus begonnen?" aldus Victor Wijnen, hoofd Games en Interactie aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht.

https://www.avrotros.nl/ontspanning/item/de-wondere-wereld-van-chriet-titulaer/

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.