word actief nvj klein

‘De pen is scherper dan het zwaard’ - over persvrijheid in Turkije

14 oktober 2022, 19:30–22:30
Café Belcampo, Hannie Dankbaarpassage 10 (in Tramremise de Hallen) te Amsterdam Laatste wijziging: 20 september 2022, 14:37

Hoe stond het zo’n 25 jaar geleden met de persvrijheid in Turkije? En hoe staat het er nu mee? Stichting Röportaj organiseert de bijeenkomst ‘De pen is scherper dan het zwaard’, waarbij u van harte bent uitgenodigd. Dit is tevens het moment waarop een 4-delige podcast over persvrijheid in Turkije en het 25-jarig bestaan van stichting Röportaj wordt gelanceerd.

Froukje Santing en Ercal Balci, oud-correspondenten in Turkije voor respectievelijk NRC en Trouw gedurende een periode van bijna 35 jaar, gaan met elkaar in gesprek over de ontwikkelingen rondom persvrijheid in Turkije. Was de persbeknotting in de jaren negentig dezelfde als nu? Wat hebben zij meegekregen van de repressie richting journalisten? En wat kunnen wij betekenen voor journalisten in Turkije?

Dit en meer komt aan de orde tijdens de bijeenkomst. Na afloop kunnen we napraten in het café.

De bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door de Eva Tas Foundation en de NVJ. Aanmelden via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.