— vrijdag 28 februari 2020, 09:55 | 0 reacties, praat mee

Coronavirus in Nederland, voorzorgsmaatregelen en tips voor journalisten

Handen wassen is een belangrijke preventiemaatregel - © Robin Utrecht / ANP

In Nederland zijn de eerste besmettingen met het coronavirus geconstateerd. In deze fase is alertheid en preventie belangrijk voor journalisten. Het is daarom volgens buitenland- en veiligheidscoördinator bij de NOS Peter ter Velde goed een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen.

Hij schrijft dat je als journalist twee soorten acties kunt ondernemen. 1: algemene preventiemaatregelen en hygiëne en 2: extra coördinatie, aandacht en advies, op de redactie, maar met name ook voor journalisten die op reis gaan.

Hoewel Ter Velde het risico voor reizende journalisten laag noemt is het van belang bij reizen naar gebieden waar gevallen zijn gemeld om te blijven letten op persoonlijke hygiëne. Het gebruik van mondkapjes heeft eigenlijk geen zin voor gezonde personen, maar in sommige gebieden of in bepaalde gebouwen is het verplicht.

Donderdag meldden twee prominente Britse journalisten dat ze besloten hadden zichzelf voorlopig te isoleren, omdat ze in landen zijn geweest waar het coronavirus heerst.

Ook redacties kunnen preventiemaatregelen treffen als het extra schoonmaken van meubilair, materialen en toiletten. Kijk hier voor meer tips

Bekijk meer van

Peter ter Velde coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.