— vrijdag 28 februari 2020, 09:55 | 0 reacties, praat mee

Coronavirus in Nederland, voorzorgsmaatregelen en tips voor journalisten

Handen wassen is een belangrijke preventiemaatregel - © Robin Utrecht / ANP

In Nederland zijn de eerste besmettingen met het coronavirus geconstateerd. In deze fase is alertheid en preventie belangrijk voor journalisten. Het is daarom volgens buitenland- en veiligheidscoördinator bij de NOS Peter ter Velde goed een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Laatste wijziging: 2 maart 2020, 12:21

Hij schrijft dat je als journalist twee soorten acties kunt ondernemen. 1: algemene preventiemaatregelen en hygiëne en 2: extra coördinatie, aandacht en advies, op de redactie, maar met name ook voor journalisten die op reis gaan.

Hoewel Ter Velde het risico voor reizende journalisten laag noemt is het van belang bij reizen naar gebieden waar gevallen zijn gemeld om te blijven letten op persoonlijke hygiëne. Het gebruik van mondkapjes heeft eigenlijk geen zin voor gezonde personen, maar in sommige gebieden of in bepaalde gebouwen is het verplicht.

Donderdag meldden twee prominente Britse journalisten dat ze besloten hadden zichzelf voorlopig te isoleren, omdat ze in landen zijn geweest waar het coronavirus heerst.

Ook redacties kunnen preventiemaatregelen treffen als het extra schoonmaken van meubilair, materialen en toiletten. Kijk hier voor meer tips

Bekijk meer van

Peter ter Velde corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.