banner festival 23

— dinsdag 30 november 2021, 11:03 | 0 reacties, praat mee

Commissariaat kiest voor De Orkaan, RTV Zaanstreek in actie

© RTV Zaanstreek

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft nieuwsplatform De Orkaan aangewezen als 'lokale publieke media-instelling'. RTV Zaanstreek gaat nu een zienswijze indienen bij het Commissariaat voor de Media. Ze zijn het niet eens met het voornemen van het Commissariaat om de zendmachtiging voor Zaanstad en Wormerland aan De Orkaan toe te kennen.

De gemeenteraden van Zaanstad en Wormerland hadden eerder al hun voorkeur uitgesproken voor De Orkaan

Het bijna 40-jarige RTV Zaanstreek stelt dat er heel veel mensen buiten de boot gaan vallen, wanneer de uitzendlicentie naar De Orkaan gaat, omdat ze alleen online wil opereren. “Het commissariaat heeft alleen naar de procedures gekeken. Beide aanvragen waren immers correct en dan nemen ze blijkbaar zo de voordracht van de gemeenteraden over”, denkt Jelle Linnekamp van RTV Zaanstreek.

RTV Zaanstreek heeft tot 10 december de tijd om een zienswijze over dit besluit in te dienen. Daarna maakt het Commissariaat het besluit definitief. De omroep heeft aangegeven de zienswijze in te zullen dienen. “De Mediawet uit 2018 geldt immers nog steeds en daarbij wordt gesproken van radio, televisie en internet. Dat bieden wij, terwijl De Orkaan alleen internet heeft. Daarmee wordt een deel van de Zaanse bevolking in de kou gezet. Dat is dan nog los van de kapitaalvernietiging van onze studio’s”, benadrukt Linnekamp.

De subsidie van Zaanstad voor de lokale omroep bedraagt 98.000 euro per jaar en Wormerland legt daar nog 10.000 euro bij. Met dat subsidiegeld wil De Orkaan meer nieuwsberichten via de website maken. Aan radio en televisie doen ze niet vanwege de hoge kosten. Meer bij Noordhollands Dagblad / RTV Zaanstreek / De Orkaan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.