website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

BDU stelt nieuwe Directeur Media aan

Linda Nab — Geplaatst op dinsdag 4 december 2018, 12:03

© Pixabay

Nieuws De Koninklijke BDU Holding wijzigt het directieteam. Heiko Imelman wordt per 1 januari benoemd tot Directeur Media. Hij vervangt Wiljo Klein Wolterink, die per direct zijn werkzaamheden als directeur neerlegt. Zijn taken worden tot 1 januari waargenomen door Algemeen Directeur Henk van Esch. Dat blijkt uit een brief die hierover is rondgestuurd aan de aandeelhouders van BDU.

De reden van het vertrek van Klein Wolterink heeft te maken met onenigheid over het te voeren beleid, laat Marnix Kreyns, directie-secretaris bij de BDU, desgevraagd weten. Van opvolger Imelman wordt verwacht dat hij de media van BDU de nieuwe tijd inloodst, waarbij de uitdaging ‘vooral bij de lokale nieuwsmedia ligt’, bevestigt Kreyns. De resultaten van de lokale nieuwsmedia van BDU blijven achter op begroting.

Klein Wolterink kwam eind 1988 in dienst bij de Koninklijke BDU. Eerst werkte hij voor de vakmedia, later werd hij als uitgever verantwoordelijk voor het gehele portfolio van de uitgeverijen van de BDU. Per 1 januari 2018 trad hij toe tot het directieteam van de holding.

Imelman werkte onder meer voor BDU Grafisch Bedrijf, PCM en NRC Media. Ook was hij werkzaam als zelfstandig adviseur. Op dit moment is Heiko in dienst van de Telegraaf Mediagroep (TMG).

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.