training eu starters

Langlopend evenement

AVROTROS viert 100-jarig jubileum

21 juli 2023, 10:00–31 december 2023, 18:00
Diverse locaties Laatste wijziging: 25 juli 2023, 14:03

100 cultuur events door heel Nederland.

Precies een eeuw geleden, vond op 21 juli 1923 de eerste radio-uitzending plaats. Een belangrijk moment in de geschiedenis, van waaruit later de AVRO ontstond. Inmiddels is AVROTROS niet meer weg te denken uit het medialandschap en voelt die 100 jaar nog maar als een begin. Dit jubileum wordt groots gevierd met een campagne en een publieksevenement waarbij AVROTROS laat zien waarin het sterk is: het brengen van en verbinden met cultuur.

Eric van Stade, algemeen directeur AVROTROS: "Als publieke omroep is het onze kerntaak om bij te dragen aan een goed geïnformeerde, veilige en rechtvaardige samenleving. Daar zijn we met programma’s als Radar, EenVandaag en Opsporing Verzocht zeer succesvol in. Maar wat ons -al 100 jaar- onderscheidt is het toegankelijk maken van cultuur. Cultuur in de breedste zin van het woord: van klassieke tot Nederlandstalige muziek, van musical tot toneel, van kunst tot kitsch. Het brengen van cultuur zit in ons DNA. En dat blijven we wat mij betreft nog 100 jaar doen."

Cultuur verbindt ons
Met een grote jubileumcampagne is AVROTROS de komende maanden veelvuldig te zien op tv, online, in het straatbeeld en te horen op radio. Met de campagneregel ‘Cultuur verbindt ons’ laat de omroep voor ons zien dat cultuur van en voor ons allemaal is.

In een tv-commercial en een outdoor- en social campagne staat het AVROTROS van de afgelopen 100 jaar én nu centraal. Iconische gezichten van toen, zoals Ad Visser, Mies Bouwman en Willem Duys komen voorbij. Maar ook gezichten van nu, zoals Marlijn Weerdenburg, Frits Sissing en Maria Fiselier zien we in de campagne terug. Op muziek van Wende Snijders, ingezongen door Meis, wordt verteld wat cultuur aan emoties bij ONS (Nederland) losmaakt en hoe het ons raakt, verrukt, verandert. Hoe het verbindt.

Ons Fest Live
Een 100-jarig jubileum, dat vieren we niet één keer, dat vieren we honderd keer. Vanaf 21 juli organiseert AVROTROS 100 cultuur events door heel Nederland. Op avrotros.nl/100jaar staan alle events opgesomd en kan iedereen in Nederland zich inschrijven voor een event naar keuze. Dat varieert van het bijwonen van de opnames van Maestro tot een kookworkshop van Yvette van Boven. Van rondleidingen in musea tot een groot event in Breda op 9 september. Daar treedt onder anderen Nielson op, kan er meegezongen worden met musicalhits met Marlijn Weerdenburg, Soy Kroon en Danique Graanoogst en kan er gedanst worden op de grootste Toppop hits.

De outdoor- en online campagne zijn geïnspireerd op wildplakken. Door heel Nederland zijn op verschillende wildplakspots posters te vinden die laten zien hoe de omroep al een millennium lang cultuur brengt en hoe ons dat verbindt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.