— woensdag 25 augustus 2021, 09:17 | 2 reacties, praat mee

Astrid Prummel hoofdredacteur bij gemeente Almere

Astrid Prummel - © Chris van Houts

Astrid Prummel is hoofdredacteur geworden bij de gemeente Almere. Dat meldt Adformatie, waar Prummel tot 2015 ook hoofdredacteur was. "Dat Almere een eigen redactie- en nieuwsteam heeft, zegt veel over de professionaliteit en het ambitieniveau waarmee de gemeente de verbinding zoekt met inwoners, ondernemers en andere stakeholders. Die opstelling past goed bij deze tijd", aldus Prummel.

Na haar vertrek bij Adformatie richtte Prummel een uitgeverij op die bedrijven en organisaties hielp met communicatie in journalistiek formats.

“Het eigen ondernemerschap was erg leuk en interessant, maar ik miste af en toe de samenwerking met een groter team en ik wil me graag voor langere tijd binden aan één organisatie waarvoor ik me volledig kan inzetten”, aldus Prummel. Meer bij Adformatie

In 2018 bezocht Villamedia de gemeente Utrecht, dat een eigen redactie heeft onder de noemer Newsroom030. “Door dichter bij elkaar te zitten kunnen we sneller signaleren wat er speelt in de stad, en hoe we daar het beste bij kunnen aansluiten. Daarnaast kunnen we hier monitoren hoe ons nieuws landt. Hierdoor kunnen we beter aansluiten bij wat er in de stad leeft”, aldus coördinator en communicatieadviseur Sandra Sluijter.

Praat mee

2 reacties

Dick Toet, 25 augustus 2021, 14:34

Belachelijk dat een gemeente een eigen nieuwsvoorziening heeft met ook nog een eigen hoofdredacteur. Waar blijft zo de onafhankelijke nieuwsgaring.

Bob Lagaaij, 25 augustus 2021, 18:01

Nog even Dick en vanuit het stadhuis wordt de Almeerder Bode dagelijks bij u bezorgd! Gratis en (dus) op kosten van de gemeente. Een hoofdredacteur, een redactie: dat wordt gladde praatjes op journalistiek niveau. En daar valt niks aan toe te juichen, mede gezien de ,,credits’’ van mevrouw: ,,bedrijven en organisaties helpen met communicatie in journalistieke formats’‘. Trouwens: als gemeente heb je uitsluitend
inwoners, desgewenst burgers. ,,Ondernemers en andere stakeholders’’ zijn weer een heel andere doelgroep, dacht ik.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.