website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Arnon Grunberg ontmoet.. in gesprek over inkomensongelijkheid

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op vrijdag 1 december 2017, 10:00

Agenda zondag 17 december 2017, 20:00 - zondag 17 december 2017, 22:00 , De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Sandra Phlippen x Can Karayalçin x Ester Gould x Sarah Sylbing

“U bedoelt dat die inkomensongelijkheid het gevolg is van de genetische loterij? Zeker, de plaats waar je geboren bent, bepaalt voor een groot gedeelte je leven.” - Arnon Grunberg 2014 (Vrij Nederland).

Tijdens deze aflevering van ‘Arnon Grunberg ontmoet..’ gaat Grunberg in gesprek over inkomensongelijkheid met chef economie van het AD Sandra Phlippen, psychiater Can Karayalçın en de makers van de documentaireserie Schuldig: Ester Gould & Sarah Sylbing.

Wat zijn de gevolgen van het nieuwe regeerakkoord voor de inkomensongelijkheid in ons land? Onlangs stelde het CBS dat de inkomensongelijkheid de afgelopen vijftien jaar gelijk is gebleven. Maar er komt vanuit verschillende hoeken kritiek op dit rapport. Is de stelling van Piketty, dat de ongelijkheid tussen hoge en lange inkomens alleen maar groter wordt achterhaald? Of zit er een addertje onder het gras en neemt de ongelijkheid tussen hoge en lage inkomens wel degelijk toe? En hoe erg is ongelijkheid eigenlijk, wanneer we er in totaal met zijn allen qua inkomen op vooruit gaan?

Sandra Phlippen is Chef Economie van het AD. Can Karayalçın is een morele voorstander van absolute inkomensgelijkheid, in het dagelijks leven psychiater. Sarah Sylbing en Ester Gould zijn uitgeroepen tot Journalist van het jaar 2016, vanwege de documentaireserie ‘Schuldig’ over bewoners met schulden in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord

Over de serie:
'Arnon Grunberg Ontmoet...' is een gesprekkenreeks in De Balie waarin Arnon Grunberg spreekt met prominente denkers, schrijvers, kunstenaars, en politici. Grunberg sprak onder anderen met Marlene Dumas, Zadie Smith,Tomas Sedlacek, Ulrich Seidl, Deborah Feldman en Damiaan Denys in deze serie.

Tickets zijn te koop via deze link

Voor de meeste programma's in De Balie is een (beperkt) aantal persplaatsen beschikbaar. Pers dient zich altijd van tevoren aan te melden. Zonder bevestiging van accreditatie kan de toegang tot onze programma's helaas niet worden gegarandeerd. Fotografen en cameraploegen dienen altijd (ruim) van tevoren contact op te nemen. Ook voor interviewverzoeken kunt u bij de afdeling Communicatie terecht. Neem contact op met Lotte Kroese (hoofd Communicatie) of Simcha Goudsmit via communicatie(at)debalie.nl of +31 (0)20-5535170.