word studentlid

— woensdag 22 februari 2023, 09:11 | 0 reacties, praat mee

AD, regiokranten, Pointer (KRO-NCRV) en Nieuwscheckers houden factcheckmarathon rondom verkiezingen

AD, regiokranten, Pointer (KRO-NCRV) en Nieuwscheckers houden factcheckmarathon rondom verkiezingen
© ANP / Imagostock / Alexander Limbach

Pointer (KRO-NCRV), Nieuwscheckers en het Algemeen Dagblad en de daaraan gelieerde regionale kranten, starten op 6 maart een factcheck-marathon rondom de Provinciale Statenverkiezingen. Tot aan de verkiezingen op 15 maart zullen ze claims van politieke partijen op waarheid toetsen. Laatste wijziging: 22 februari 2023, 13:10

Dat melden de deelnemende partijen in een persbericht. Ze zullen tijdens de factcheck-marathon uitspraken die politieke partijen doen in talkshows en andere media controleren op waarheid, maar ook verkiezingsplannen doorzoeken en kijken naar des- en misinformatie. Ook verkiezingsdebatten worden gefactcheckt.

De deelnemende journalisten zullen zich vooral richten op de voor de verkiezingscampagne belangrijke thema’s als wonen, energie, asiel, vervoer en stikstof. De resultaten worden gedeeld op de sites van de deelnemende media. De factcheck-marathon wordt afgesloten met een debat in Beeld en Geluid in Hilversum.

Het is niet de eerste keer dat er factcheckmarathons worden gehouden rond verkiezingen. In 2021 sloegen Pointer en Nieuwscheckers de handen al in elkaar en in 2022 werkten Pointer en Nieuwscheckers de handen ineen met het ANP.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.