training eu starters

— donderdag 23 juni 2022, 11:05 | 0 reacties, praat mee

Aantal betalende krantenlezers gestegen met ruim 3 procent

© Robin van Lonkhuijsen/ANP

Het aantal betalende krantenlezers is in 2021 met met 86.515 (3,2 procent) gestegen naar 2.808.143 lezers, zo meldt NDP Nieuwsmedia. Laatste wijziging: 23 juni 2022, 11:14

Het aantal abonees dat alleen een digitale krant lezen of toegang hebben tot premium artikelen is flink gestegen, blijkt het NDP Nieuwsmedia Brancheonderzoek 2021 met gegevens van alle dagbladen in Nederland.

De stijging is echter minder fors dan vorig jaar. Toen was er een stijging van 4,4 procent. Volgens NDP Nieuwsmedia is, door de coronapandemie, de behoefte aan nieuws en duiding onder consumenten flink gestegen. Het merendeel van de abonnementen bestaat nog uit ‘print en hybride’-abonees. Abonnees die alleen een digitale krant lezen of toegang hebben tot premium artikelen zijn wel sterk in opmars.

Het aantal mensen dat uitsluitend een digitale krant afneemt, is opgelopen tot 344.063 (+24 procent). De toename van lezers van betaalde premium artikelen was nog groter (+45 procent). Sowieso blijkt dat Nederlanders veel nieuws consumeren via het internet: 98 procent van alle Nederlanders met een internetaansluiting volgt het nieuws via een dagblad, tv, radio of een digitaal platform. Alle details uit het Brancheonderzoek zijn te vinden in het jaarverslag van NDP Nieuwsmedia.

Bekijk meer van

print NDP Nieuwsmedia Kranten

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.