website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

100 jaar Mediastad

Douaa Bagou — Geplaatst op maandag 14 mei 2018, 10:26

Agenda zaterdag 26 mei 2018, 10:00 - zondag 27 mei 2018, 22:00 , Hilversum

Het was 27 januari dit jaar precies honderd jaar geleden dat de NSF op de Hilversumse Groest in een oude tapijtfabriek trok. Later dat jaar rolden de eerste zendapparaten uit de fabriek. Een jaar later al verkaste de fabriek naar het Marktplein waar in het pand waar nu foodhall Mout zit de productie werd voortgezet.

In de eeuw die volgde groeide Hilversum uit tot het epicentrum van de media. Het leverde de gemeente de geuzennaam Hillywoord op. Overal zijn de sporen van radio, televisie en online media zichtbaar. Van de (oude) omroepgebouwen en het Mediapark tot de televisietoren. Veel Hilversummers verdienen nog steeds direct of indirect hun brood in de media. Veel technische mediabedrijven zijn wereldwijd actief en marktleider. “We zijn uitgegroeid tot de Verhalenfabriek van Nederland, waarbij onze verhalen 24/7 vanuit Hilversum de hele wereld over gaan.”, zegt Anne Visser, directeur van Hilversum Marketing.

Zondag 27 mei is het de hele dag feest in Hilversum. In het Muziekcentrum van de Omroep start vroeg in de ochtend de live radio-uitzending van Vroege Vogels. Joke Bruijs treedt op met The Ramblers. The Ramblers worden in het midden van de jaren twintig bekend als een radio dansorkest dat een combinatie brengt van jazz- en amusementsmuziek. De jazzy klanken van het door Theo Uden Masman op 1 september 1926 opgerichte zevenkoppige ensemble vinden wereldwijd gehoor.

Kijk hier voor meer informatie.