website over journalistiek

dinsdag 16 januari 2018

Multimedia: Linda-laptop leert mobieltje nieuwe trucjes

Multimedia In Las Vegas werd onlangs de Consumer Electronics Show (CES) gehouden, ’s wereld grootste elektronicabeurs. Bedrijven onthullen daar hun nieuwste apparatuur en plannen voor de toekomst. Het bedrijf Razer toonde een interessant concept met een ingenieus…

Onze Taal

Deense uitvinder aangeklaagd voor moord op Zweedse journalist

Nieuws Het Openbaar Ministerie in Denemarken heeft uitvinder Peter Madsen aangeklaagd voor de moord op journalist Kim Wall. Wall stierf onder mysterieuze omstandigheden aan boord van een duikboot, die was ontworpen en gebouwd door de Madsen.

Banner villamedia app

Stalker BBC-presentatrice krijgt ruim 3 jaar cel

Emily Maitlis tijdens een recente uitzending van Newsnight | BBC

Nieuws In Engeland is een man die BBC-presentatrice Emily Maitlis stalkte veroordeeld tot ruim drie jaar gevangenisstraf, omdat hij een eerder opgelegd straatverbod heeft geschonden.

NVJ Nieuwspoort

ANP belicht Winterspelen en verkiezingen in speciale fotobanken

Het ANP-kantoor in Rijswijk | Robin van Lonkhuijsen / ANP

Nieuws Met de Winterspelen in Pyeongchang in Zuid-Korea op de horizon (9-25 februari) en de komende gemeenteraadsverkiezingen in Nederland op 21 maart gaat persbureau ANP deze twee evenementen uitlichten in hun fotobank.

Journalist van het Jaar 2017 aanmelden

Elske Schouten nieuwe adjunct-hoofdredacteur NRC

ANP

Nieuws Dagblad NRC heeft Elske Schouten benoemd tot adjunct-hoofdredacteur. Schouten is nu nog chef op de Buitenlandredactie en volgt Egbert Kalse op die later dit jaar op de zakelijke afdeling van NRC Media gaat werken.

Sanoma wil Belgische vrouwenbladen verkopen

Nieuws Mediaconcern Sanoma wil de Belgische vrouwenbladen verkopen aan de Belgische branchegenoot Roularta Media Group (RMG). Roularta betaalt een bedrag van 34 miljoen euro.

Verandering bij World Press Photo

Nieuws De organisatie van World Press Photo zal op 14 februari ook zes nominaties voor de Photo of the Year bekendmaken. Dat is voor het eerst. Voorheen werden alleen genomineerden voor de andere categorieën bekendgemaakt.

Expertgroep bedenkt maatregelen om nepnieuws tegen te gaan

Nieuws Een groep van deskundigen gaat voor de Europese Commissie maatregelen voorbereiden om nepnieuws tegen te gaan. In de expertgroep zitten onder meer academici, journalisten en vertegenwoordigers van Google, Twitter en Facebook.