website over journalistiek

dinsdag 15 januari 2019

Video: Minder afgeleid raken door mailtjes dankzij Adios

Foto: PXHere

Nieuws Als jij net zo bent als ik, check je je mail tientallen keren per dag en reageer je zo snel mogelijk op nieuwe berichten. Maar die constante onderbrekingen kunnen je aardig uit je flow halen. Zou het niet veel handiger zijn om een hele berg mails in één…

Onze Taal

Bescherming voor Franse journalisten bij protesten van ‘gele hesjes’

Een demonstratie van de 'gele hesjes' in Parijs in december 2018

Nieuws De ploeg van de Franse nieuwszender LCI, die zaterdag het protest van ‘gele hesjes’ in Rouen versloeg, had veiligheidsagenten ingehuurd, om te voorkomen dat de journalisten aangevallen zouden worden. Tevergeefs.

Villamedia stage actie

ANP verhoogt tarieven voor fotografen met vijf procent

Sinds mei huist het ANP in het WTC in Den Haag. In april nog lege redactieruimtes

Nieuws UPDATE Het ANP gaat de tarieven voor fotografen met vijf procent verhogen. Dat blijkt uit een brief van het ANP en Hollandse Hoogte die is gestuurd naar de NVF/NVJ over de verschillende opdrachtmodellen tussen het fotocollectief…

Frits van Exter over wanneer wederhoor (on)nodig is

De Mores Twee zaken over wederhoor. Veel overeenkomsten, maar niet dezelfde uitkomst. Een beschuldiging is nu eenmaal iets ­anders dan een feitelijke mededeling. Ook al lijkt het verschil soms klein.

Nieuw cms voor kleine nieuwsorganisaties

Nieuws Verschillende organisaties investeren 2,2 miljoen dollar in Newspack, een nieuw CMS voor kleinere nieuwsorganisaties, gemaakt door de organisatie achter WordPress. Doel is lokale journalisten te ondersteunen in hun werk.

Amerikaanse telecombedrijven onder vuur voor verkopen locatiegegevens

Nieuws In Amerika liggen enkele telecomproviders onder vuur nu blijkt dat ze real-time locatiegegevens van hun gebruikers doorverkopen aan, onder meer, premiejagers. Het gaat om T-Mobile, AT&T en Sprint.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.