Agenda

Kijktip: Iedereen journalist (1/3)

Uitzending | maandag 15 juli 2013 | 21:45 - 22:00 uur | Nederland 2

De journalistiek ligt onder vuur. Lezers lopen weg en ook adverteerders houden het voor gezien. Internet is de boosdoener, en journalisten en uitgevers zoeken naar mogelijkheden om te overleven. De NTR zendt vanaf juli 2013 drie programma’s uit over de toekomst van de journalistiek. In ‘Iedereen journalist’ belicht Henk Steenhuis, oud-hoofdredacteur van HP/De Tijd, de huidige stand van zaken en het belang van een sterke journalistiek.

In de eerste aflevering gaat het over de rampen die zich momenteel voltrekken bij kranten en tijdschriften in Nederland. Het aantal abonnees loopt hard terug, net als de hoeveelheid advertenties. De gemiddelde leeftijd van lezers is schrikbarend hoog, jongeren hebben niets meer met de krant. Ze zoeken hun eigen nieuws wel op internet. Op internet kun je bovendien meepraten en terug praten, iedereen kan daar journalist zijn.

‘Iedereen journalist’ is een rondgang door de Nederlandse journalistiek die bezig is zichzelf opnieuw uit te vinden. Met Peter Vandermeersch, Marianne Zwagerman, Henk Hofland, Rob Wijnberg, Bert Brussen, Frits Wester, Andreas Kinneging, Gerard Mulder, Alexander Klöpping, Willem Schoonen, Ad Scheepbouwer e.v.a.

Presentatie: Henk Steenhuis.
Regie: John de Zwart.
Producent: Hollandse Helden.