Prikbord

Workshop Filmkritiek (15 aug)

Ook dit najaar organiseren de Filmkrant en EYE in Amsterdam weer een workshop filmkritiek voor jonge filmjournalisten die meer ervaring op willen doen en zich eens over een wat langer stuk willen buigen. Vragen die daarbij aan de orde zullen komen zijn: hoe schrijf je over je eigen filmcultuur, hoe maak je filmgeschiedenis levend, en wat is er nog te zeggen over films waar iedereen alles al over denkt te weten?

Bespraken we vorig jaar bekende en onbekende speelfilms uit de Nederlandse filmgeschiedenis, dit jaar zullen de deelnemers zich gedurende 5 bijeenkomsten buigen over het rijke aanbod aan Nederlandse documentaires. Dit zal uitmonden in een essay, dat bij voldoende kwaliteit zal worden gepubliceerd in een speciale bijlage bij Filmkrant #371 december 2014. Het is belangrijk dat je in staat bent om alle bijeenkomsten te bezoeken, tussendoor te schrijven en feedback te geven op het werk van anderen.

Bestemd voor

Jonge filmjournalisten tot 30 jaar met al enige (schrijf)ervaring.
Deze workshop is ook geschikt voor deelnemers van vorig jaar.

Duur workshop

Vijf bijeenkomsten van twee uur op maandag 8, 15 en 29 september en 6 en 20 oktober van 19 tot 21 uur in het EYE Filmmuseum te Amsterdam.

Begeleiding

Dana Linssen en Ronald Rovers van de Filmkrant en diverse gastsprekers.

Kosten
€150, - voor 5 bijeenkomsten. Ben je dit of vorig jaar als student ingeschreven? Dan betaal je slechts €100,-

Geïnteresseerden sturen voor uiterlijk 15 augustus 2013 een relevant CV van maximaal 1 pagina, een drietal gepubliceerde artikelen, contactinformatie voor een referentie en een motivatiebrief van maximaal 600 woorden waarin je uitlegt waarom je denkt de ideale kandidaat voor deze workshop te zijn naar info@filmkrant.nl. Deelnemers moeten een bewezen interesse hebben in filmgeschiedenis en filmkritiek. Maar uiteindelijk geven inzicht, passie voor film en schrijfvaardigheid de doorslag. Er is plaats voor minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. We streven ernaar om de selectie maandag 18 augustus bekend te maken.

Hou www.filmkrant.nl in de gaten voor meer details.

Redacteur zoekt werk (18 aug)

Schrijvend/vertalend/redigerend redacteur in R’dam is op zoek naar 24-28 u/wk werkverband. Breed inzetbaar. Reizen geen bezwaar. Vraag naar referenties: artsnel@hotmail.com

Creatieve duizendpoot beschikbaar! (15 aug)

Ervaring: Productieleider,Projectcoördinator,Producer,Planner

Kwaliteiten: Produceren,Plannen,Creatief (concepten/schrijven e.d), projecten van grond krijgen.

Ik ben van alle markten thuis en kan heel breed ingezet worden. Email: Nathasja01@hotmail.com

Gezocht: communicatie/pr functie (24 jul)

Levensgenieter met gevoel voor inhoud zoekt een hectische communicatie-, marketing, pr of invester relations functie. U vindt mijn profiel hier.

Dag van het Grote Verhaal (20 aug)

Droom jij er ook van om als freelancer dat ene Grote Verhaal te maken? Om meteen te bedenken: maar hoe pak ik dat aan? Hoe regel ik dat financieel? Welk medium gaat zich aan mij committeren? Antwoorden op deze vragen hoor je op 19 september op de Dag van het Grote Verhaal, een initiatief van FreeLancers Associatie, VVOJ, UvA Mediastudies en Stichting Verhalende Journalistiek. Sprekers zijn onder meer: Joshua Hammer, Stella Braam en Arnold van Bruggen. Een forum van specialisten beoordeelt projectplannen die deelnemers kunnen indienen. Kosten: € 75,- (ledenkorting voor FLA, VVOJ en Stichting Verhalende Journalistiek). Voor aanmelden mail naar dagvanhetgroteverhaal@gmail.com. Meer info: Stichting Verhalende Journalistiek.

Aangeboden: (19 aug)

Werkplek voor freelancer aan de Brouwersgracht. Je deelt onze sfeervolle ruimte met zes andere zelfstandigen met uiteenlopende beroepen. Kosten € 220 pm, incl. kamer519@gmail.com

Aangeboden: (18 aug)

voor de vertaling van moeilijke materie naar gewone mensentaal. Webredactie | Overheidscommunicatie | Journalistieke teksten. Info: www.tekstbureauformulem.nl / 06-12632535 / info@tekstbureauformulem.nl

Fixer zoekt journalist in ukraine (14 aug)

Op zoek naar journalist om te begeleiden in ukraine, ik spreek russich, engels en nederlands. Kan vertalen, weet het gebied en prijzen daar.
subvice05234@gmail.com

Te huur: werkplekken (22 jul)

Te huur 2 werkplekken per direct, mooie ruimte in de Pijp met tuin in creatief bedrijvenpand.
€. 170 p/m incl. mail: moonfilm.nl@gmail.com

Op het prikbord?

Een gratis bericht:
- alleen voor particulieren
- geen personeelswerving
- 5 dagen geplaatst
- maximaal 25 woorden

Een uitgebreid bericht:
- 7 dagen, 50 woorden, 25 euro
- 14 dagen, 100 woorden plus afbeelding, 49 euro
- 1 maand, 100 woorden plus afbeelding, 79 euro
- 3 maanden, 100 woorden plus afbeelding, 195 euro

Kosten te betalen via de webshop

Je kunt het bericht (plus jpg-afbeelding) mailen naar: .
Je ontvangt een bevestiging zodra het bericht geplaatst is.