Nieuws onderwerp: journalistiek

  • vorige
  • Berichten

OM eist beelden Omrop Fryslân op

woensdag 16 april 2014

Het Openbaar Ministerie heeft bij Omrop Fryslân ruw beeldmateriaal opgeëist van de ongeregeldheden bij het Cambuurstadion op 1 april. Op die dag kwamen aanhangers van de club naar de openbare training omdat ze teleurgesteld waren dat trainer Dwight Lodeweges naar SC Heerenveen gaat. Er werden dingen vernield en bedreigingen geuit. Omrop Fryslân weigert de beelden af te staan, omdat de omroep geen verlengstuk van justitie wil zijn, stelt hoofdredacteur Bonarius. Terecht, stelt ook de NVJ in een reactie. ‘Politie moet eigen middelen gebruiken om bewijs rond te krijgen en niet de media om ruw beeldmateriaal gaan vragen. Dat doet afbreuk aan de neutrale en onafhankelijke positie van de media, die juist in dit soort gevallen een kwetsbare positie hebben.”

Onderwerp: bron, informatie, journalistiek, onderzoek, politie

‘Terughoudendheid gewenst in strafzaken’

woensdag 16 april 2014

Media zouden terughoudender moeten zijn in hun berichtgeving over strafrechtpleging. Dat pleidooi houdt jurist Wicher Wedzinga bij De Nieuwe Reporter. Meest recente voorbeeld is de zaak van van het juweliersechtpaar en de twee doodgeschoten overvallers in hun zaak in Deurne. Advocaten en Openbaar Ministerie krijgen ruim baan om hun zegje te doen. “Ieder met een bepaald belang voor ogen.” Onverantwoord volgens de jurist, omdat er een verkeerd beeld van een strafzaak kan ontstaan. Ook worden verdachten op die manier al publiekelijk veroordeeld.

Onderwerp: journalistiek, rechtszaak

210 Turkse journalisten ontslagen in 1 jaar

woensdag 16 april 2014

In het afgelopen jaar zijn 210 journalisten ontslagen bij Turkse media omdat ze kritische meningen opschreven. Dat meldt de vorig jaar ontslagen journalist Yavuz Baydar bij OneWorld. Baydar volgt al dertig jaar als criticus het Turkse media-stelsel. Hij waarschuwt voor een steeds verder gaande politieke druk op de kranten en omroepen in het land, waarbij censuur bijna normaal wordt. “Je ziet een nieuwe trend in het straffen van journalisten”, zegt Baydar. “In plaats van ze gevangen te zetten, worden ze ontslagen. En na ontslag lijken ze wel radioactief: niemand neemt ze nog aan.” Er zijn volgens Baydar nog maar vier of vijf onafhankelijke kranten in Turkije. “Dat zijn kleine kranten die niet bij een groot mediaconcern horen, maar bijvoorbeeld door een stichting geleid worden. Ze proberen zich alleen te redden, maar zijn daarbij volledig afhankelijk van adverteerders. En je ziet nu ook dat er vanuit de overheid druk wordt gezet op bedrijven om niet in die kranten te adverteren, zodat ze uiteindelijk kopje onder gaan.”

Onderwerp: journalistiek, persvrijheid, turkije

Leidraad aanpassen aan digitale tijd

maandag 14 april 2014

De Raad voor de Journalistiek roept journalisten op mee te denken met nieuwe aanpassingen aan de Leidraad voor journalistiek handelen. In een brief schrijft voorzitter Hans Laroes dat er “aanscherping en verheldering” nodig is met het oog op de huidige digitale tijd. Het draait dan bijvoorbeeld om vragen als: hoe gaan we binnen de journalistiek om met privacy als op internet geen enkele grens lijkt te bestaan? Wat betekent Google-glass voor onze ideeën over het werken met al dan niet verborgen camera’s? Vakgenoten worden opgeroepen met opvattingen en praktijkvoorbeelden de Leidraad te verbeteren. Reacties zijn tot 1 juni welkom.

Onderwerp: internet, journalistiek, rvdj

Inschrijving 4de Verdieping gestart

woensdag 2 april 2014

Later dit jaar organiseert Vereniging Veronica de tweede editie van 4de Verdieping, een ‘journalistieke bootcamp’. Deelnemers dienen ingeschreven te staan bij journalistieke opleidingen in Nederland. Geïnteresseerden kunnen zich tot 20 juli aanstaande opgeven, waarna op 2 augustus een selectiedag volgt. Op dat moment worden 24 jongeren uitgekozen die mogen meedoen. Uiteindelijk krijgt één winnaar een freelanceopdracht bij persbureau ANP of online tijdschrift The Post Online, ter waarde van 15 duizend euro. Wie zich inschrijft moet naast een cv ook een korte argumentatie meesturen. Lees verder

Onderwerp: journalistiek, opleiding

Nieuw crowdfundingproject van start

woensdag 2 april 2014

Crowdpress, een platform voor crowdfunding van journalistieke projecten, is dinsdag van start gegaan. De site biedt naast het aanboren van betalend publiek ook begeleiding voor een succesvolle financieringsronde. Ook als het streefbedrag niet wordt gehaald, zijn er mogelijkheden om deelprojecten te realiseren, aldus projectcoördinator Geesje van Haren. Het opstarten van een financieringsronde kost 50 euro. Van elk streefbedrag dat gerealiseerd wordt, gaat 10 procent naar Crowdpress. Het idee van crowdfunding is dan ook geen liefdadigheid of sponsoring. “Het is gewoon een publiek dat voor een journalistiek product betaalt. Hetzelfde principe als een krantenabonnement, maar dan betaal je vooraf. Dat besef moet in de journalistiek nog een beetje komen”, aldus Van Haren. Meer op Persinnovatie

Onderwerp: innovatie, internet, journalistiek

Journalistieke jaarprijzen 2013 uitgereikt

donderdag 27 maart 2014

Tijdens een gala-avond in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag zijn voor de achtste keer de Tegels uitgereikt, de jaarprijs voor de beste journalistieke producties. In de categorie Achtergrond won de alom geprezen vierdelige documentairereeks “Het nieuwe Rijksmuseum” van Oeke Hoogendijk, dat met lange adem werd geproduceerd voor de NTR. In de categorie Verslaggeving wonnen Jan Eikelboom, Ruth Vandewalle en Joris Hentenaar voor hun Syrië-reportage voor Nieuwsuur (NOS/NTR) over een dorpje dat letterlijk in de vuurlinie ligt. “Het persoonlijk, het politieke, het kleine en het grote verzet, het hulpeloze; het zit er allemaal in”, aldus de jury. Lees verder

Onderwerp: journalistiek, prijzen


reageer

De Onderzoeksredactie gelanceerd

dinsdag 25 maart 2014

Er is een nieuw platform voor onderzoeksjournalistiek gelanceerd: De Onderzoeksredactie. Het is een non-profitorganisatie die zich richt op journalistiek onderzoek in het publieke belang. Het platform wil grondige research, scherpe analyses en meeslepende verhalen presenteren. Hoofredacteur is Marcel Metze, bekend als onderzoeksjournalist, gepromoveerd historicus en schrijver van een aantal bestsellers. Samen met De Groene Amsterdammer biedt hij jaarlijks een masterclass onderzoeksjournalistiek aan waarbij de producties in het tijdschrift worden geplaatst. Zij begonnen ook samen dit initiatief. In De Onderzoeksredactie werken journalisten samen in teams en ook verschillende media bundelen de krachten. Verder zal De Onderzoeksredactie een leerwerkplaats bieden voor de opleiding van talentvolle onderzoeksjournalisten.

Onderwerp: journalistiek, onderzoek

Journalist stapt op om China-verhaal

dinsdag 25 maart 2014

Opnieuw stapt een journalist op bij Bloomberg vanwege de manier waarop het persbureau omging met een Chinees onderzoeksverhaal over de rijkste man van China en zijn financiële relatie met familieleden van Chinese leiders. Het gaat om Ben Richardson, die dertien jaar bij het persbureau werkte. Hij is al de derde journalist die opstapt vanwege dat verhaal. In een mail aan mediasite Romensko schrijft hij: “Ik verlaat Bloomberg vanwege de manier waarop er werd opgegaan met het verhaal en omdat het bedrijf misleidende verklaringen uitgeeft”. Ook geeft hij aan dat medewerkers van Bloomberg geconfronteerd worden met juridsiche stappen als ze in het openbaar spreken over de kwestie.

Onderwerp: conflict, journalistiek, persbureau, persvrijheid, china

NIS-conferentie weert 5 journalisten

maandag 24 maart 2014

Tussen 23 en 25 maart wordt in Amsterdam de Nuclear Industry Summit (NIS) gehouden, een ontmoeting tussen organisaties werkzaam in het nucleaire segment. Er zijn voor de bijeenkomst strenge accreditatie-eisen, maar een aantal journalisten kreeg een niet onderbouwde afwijzing. Freelancer Klaartje Jaspers ontving vorige week een afwijzing. De redenen waarom konden om ‘veiligheidsredenen’ niet worden gedeeld. Protest door de journaliste en de Nederlandse Vereniging van Journalisten bleef zonder effect. NIS-woordvoerster Bonnie Förster wil inhoudelijk niet reageren op de beweegredenen om journalisten af te wijzen, maar verwijst naar de strak geformuleerde accreditatieregels, waarin de organisatie zich dat recht toeëigent. In totaal zijn op 50 aanvragen uiteindelijk 5 journalisten afgewezen, stelt Förster. NVJ-secretaris Thomas Bruning concludeert dat de conferentie kritische journalisten wil weghouden van de conferentie, maar Förster laat dat oordeel voor zijn rekening. De NIS streeft dezelfde doeleinden na als de omvangrijke Nuclear Security Summit (NSS) in Den Haag: het voorkomen van misbruik en diefstal van nucleair materiaal en het beveiligen van de locaties, zoals kerncentrales en onderzoeksinstellingen.

Onderwerp: journalistiek, nvj

Winnaars European Press Prize bekend

dinsdag 18 maart 2014

De jury heeft de winnaars bekendgemaakt in de vier categoriën van de European Press Prize. Het beste onderzoeksverhaal is afkomstig van Reuters. Steve Stecklow, Babak Dehghanpisheh en Yeganeh Torbati wonnen met hun artikel over de ‘Assets of the Ayatollah’. Sergey Khazov won de prijs voor het beste schrijfwerk met ‘Forbidden islam’, ‘Vietnam town’ en ‘A Man in Orange’, gepubliceerd in The New York Times. In de rubriek Commentaar won de Kroatische journalist Boris Dežulović met het artikel ‘Vukovar: a Life-Size Monument to the Dead City’, gepubbliceerd in Globus. De innovatieprijs gaat naar Espen Sandli en Linn Kongsli Hillestad, het Noorse Dagbladet publiceerde hun winnende artikel ‘Null CTRL’. De door zeven mediastichtingen uit Nederland, Groot-Brittannïe, Denemarken en Oost-Europa opgerichte prijs wil Europese kwaliteitsjournalistiek belonen. Ze reikten ook nog een speciale prijs uit aan Yavuz Baydar, voor zijn werk als ombudsman in Turkije en voor de hoofdredacteur van de Britse krrant The Gaurdian Alan Rusbridger en Wolfgang Buchner van Der Spiegel voor hun volharding bij het publiceren over de Amerikaanse inlichtingendienst NSA.

Onderwerp: europa, journalistiek, onderzoek, Prijzen

Parool-artikel via rechter opgehouden

maandag 17 maart 2014

Het Parool heeft een spoedappel ingesteld tegen een vonnis van de voorzieningenrechter in Amsterdam, omdat die vorige maand heeft bepaald dat de krant publicatie van een deel van een artikel negen dagen dient op te schorten. Personen die in het stuk voorkomen zouden daarmee voldoende tijd krijgen voor wederhoor. De krant had voorafgaand aan publicatie een conceptartikel, rond een vastgoedkwestie in Amsterdam,voorgelegd aan betrokkenen die het stuk daarop echter vol onjuistheden vonden zitten. Het Parool stelde publicatie meerdere keren uit, maar de betrokkenen stapten desondanks naar de voorzieningenrechter om nog meer tijd voor wederhoor te krijgen. De rechter besloot op eigen initiatief dat het stuk zowel ‘actuele’ als ‘achtergrond’-elementen bevatte. Voor het eerste vindt de rechter 24 uur reactietijd voldoende, voor het andere werd negen dagen publicatieverbod ingesteld. Meer bij Media Report

Onderwerp: dagblad, journalistiek

Eindrapport over geweld tegen journalistes

maandag 10 maart 2014

Een paar dagen na internationale Vrouwendag (8 maart, red.) is het eindrapport over geweld tegen vrouwelijke journalistes verschenen. Het biedt het eerste volledige beeld van de gevaren waar veel vrouwelijke journalisten mee te maken kunnen. Het International News Safety Institute (INSI) deed sinds vorig jaar augustus onderzoek, begin december was al een tussenstand gemeld. In totaal hebben 977 journalistes meegedaan aan het onderzoek dat plaatsvond tussen augustus 2013 en januari 2014. De conclusies komen redelijk overeen met de resultaten van de tussenstand. Bijna tweederde van de ondervraagden heeft te maken gehad met intimidatie, bedreigingen of geweld in het veld en op de werkvloer. Het varieert dan van schelden tot doodsbedreigingen. Lees verder

Onderwerp: cijfers, correspondenten, informatie, journalistiek, persvrijheid

Kaart VPRO verbaast Correlations

vrijdag 7 maart 2014

De initiatiefnemers achter Correlations, een van de winnaars van The Challenge 2014, zijn onaangenaam verrast door een vandaag gepubliceerde ‘correspondentenkaart’ van de VPRO en De Buitenlandredactie. “Dit is precies ons idee”, zegt Charlotte Waaijers, een van de bedenkers van Correlations. Hans Klis, hoofdredacteur van De Buitenlandredactie, zegt dat er sprake is van “ongelukkige timing”. “Ik loop al sinds ik De Buitenlandredactie heb opgericht (in 2012, red.) met het idee rond om zo’n kaartje te maken. Ik voel me er ook ongemakkelijk bij dat dit nu zo loopt.” Lees verder

Auteur: Niels Peuchen
Onderwerp: correspondenten, informatie, innovatie, internet, journalistiek


6 reacties

Loopbaanadvies: denk commercieel

donderdag 27 februari 2014

In de journalistiek is voor velen bijna geen droog brood meer te verdienen. Wie toch aan de slag gaat, doet er goed aan commercieel te denken. ‘Wees hybride en neem ook buiten de media opdrachten aan. Je kans op werk is dan het grootst’, zegt Lars Timmermans. Hij is directeur van loopbaanadviesbureau Media-Movers en sprak dinsdag 80 journalisten toe. NVJ-secretaris Thomas Bruning beaamt de stelling van Timmermans, met één kanttekening: ‘Ga alleen freelancen als ondernemen in je zit. Zo niet, dan kun je beter rigoureus iets anders gaan doen.’ Bruning gaf op de bijeenkomst een met cijfers onderbouwd beeld van de vele ontslagen in de mediawereld. Timmermans probeerde de uitweg voor journalisten te schetsen. Lees meer op het weblog van Media-Movers.

Onderwerp: arbeidsmarkt, innovatie, journalistiek


reageer

Journalisten in voetbalmakelaardij

maandag 24 februari 2014

Vanwege hun kennis van de voetbalwereld hebben Gijsbert Spierenburg, sportjournalist bij de Haagsche Courant, en Erik Oudshoorn, voormalig sportjournalist bij NRC Handelsblad, in 2001 een adviserende rol gekregen bij Fair Deal Sportsmanagement (FDS), een voetbalmakelaarskantoor dat er prat op gaat transparant en eerlijk te zijn over tarieven en begeleiding bij contractbesprekingen en transfers. Dat meldt NRC Handelsblad (betaalmuur). Alleen de oprichters van FDS waren op de hoogte van hun werk voor het kantoor. De opbrengst voor de journalisten zou bestaan uit interessante contacten die ze opdoen, zo was de gedachte. Maar Gijsbert Spierenburg zou volgens de krant in 2002 zelfs geld hebben ontvangen voor zijn rol bij FDS. Lees verder

Onderwerp: conflict, dagblad, journalistiek, sport

Verdediging Rebekah Brooks van start

woensdag 19 februari 2014

In Groot-Brittannië begint de verdediging van Rebekah Brooks, de oud-hoofdredacteur van de inmiddels opgeheven tabloid News of the World (NotW). Ze wordt vervolgd vanwege haar aandeel in het omvangrijke afluisterdschandaal van NotW. Het is voor het eerst dat ze voor de rechtbank moet verschijnen sinds ze vorig jaar verklaarde niet schuldig te zijn aan de aanklachten. De afgelopen veertien weken hebben de aanklagers bewijs ingediend voor aanklachten als het hacken van telefoons, het omkopen van ambtenaren en het belemmeren van de rechtsgang door bewijsmateriaal achter te houden. De komende weken verschijnen ook nog de echtgenoot van Brooks en enkele oud-collega’s voor de rechter. De verwachting is dat het proces nog zo’n drie maanden duurt. Meer bij Reuters / The Guardian

Onderwerp: afluisteren, journalistiek, rechtszaak

Nominaties Tegel Achtergrond bekend

woensdag 19 februari 2014

De jury van De Tegel, de journalistieke jaarprijzen, heeft de genomineerden in de categorie Achtergrond en Verslaggeving bekendgemaakt via Twitter. In de categorie Verslaggeving zijn genomineerd: Jan Eikelboom en Ruth van de Walle (Nieuwsuur) met De Oorlog in Syrië, Michel Maas en Eric Feijten (NOS Nieuws) met Tacloban en Maud Effting en Anneke Stoffelen (de Volkskrant) met zelfmoord huisarts Tromp. Oeke Hoogendijk, Gys Zevenbergen, Sander Snoep, Maurice Horsthuis, (NTR, Uur van de Wolf), Tom-Jan Meeus (NRC Handelsblad) met Het nieuwe Rijksmuseum en Maria Mok en Meral Uslu (NCRV Dokument) met De verdediging van Robert M., zijn genomineerd in de categorie Achtergrond. Maandag werden de genomineerden in de categorie Nieuws en Talent bekendgemaakt. De definitieve winnaars worden uitgeroepen tijdens het Tegel-gala in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag op 27 maart aanstaande.

Onderwerp: journalistiek, prijzen

Duitse online media willen accreditatie

vrijdag 14 februari 2014

In Duitsland overwegen bloggers en internetuitgaven juridische stappen tegen de Duitse regering te zetten, om accreditatie af te dwingen die noodzakelijk is om toegang te krijgen tot de Bundestag, het Duitse parlement. Op dit moment krijgen enkel ‘echte’ journalisten een dergelijke accreditatie. De discussie wordt aangeslingerd door de oprichter van het online politiek forum netzpolitik.org en een jonge videoblogger. Beiden werd een accreditatie voor het komend jaar geweigerd, meldt persburau DPA. De voorzitter van een werkgroep Digitale Agenda binnen het Duitse parlement zegt dat er een regeling zou moeten komen om online journalisten en bloggers bij parlementaire verslaggeving te betrekken. Ze moeten dan wel kunnen bewijzen dat journalistieke werk hun hoofdactiviteit is.

Onderwerp: internet, journalistiek

Bill Keller vertrekt bij New York Times

maandag 10 februari 2014

Bill Keller, gerenommeerde columnist, Pulitzer-winaar en oud-hoofdredacteur van de New York Times, vertrekt na dertig jaar bij de krant om een non-profit journalistieke startup te gaan leiden. Het initiatief, The Marshall Project genaamd, zal zich richten op verslaggeving over het Amerikaanse strafrechtsysteem. De 65-jarige Keller wil de kans niet laten liggen “om iets vanaf de grond op te bouwen”. The Marshall Project is een initiatief van een andere journalist, voormalig Wall Street Journal-verslaggever Neil Barsky. Met een budget van 5 miljoen dollar per jaar zal het project in het tweede kwartaal van dit jaar van start gaan met een redactie van rond dertig mensen. Het moet het Amerikaanse publiek wijzen op de schandelijke wijze waarop het Amerikaanse rechtsssyteem functioneert, aldus Barsky. Volgens Barsky legt iedereen zich erbij neer ‘dat het zo werkt’, omdat het al zo lang op die wijze functioneert. “Niemand gaat er nog tegenin’, stelt hij. Dat moet met The Marshall Project veranderen. Volgens Keller zal het project zich onderscheiden door sterke, eigen journalistieke producties. Meer bij New York Times

Onderwerp: internet, journalistiek, Transfers

Pulitzers voor NSA-onthullingen

dinsdag 15 april 2014

De Britse krant The Guardian en de Amerikaanse Washington Post hebben beiden de prestigieuze journalistieke Pulitzer-jaarprijs gewonnen voor hun onthullingen over het omvangrijke afluisterprogramma van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Opmerkelijk is de categorie waarin de kranten de prijs wonnen: Public Service ofwel het algemeen belang. De categorie is ook een flinke opsteker voor Edward Snowden, de klokkenluider wiens documenten de berichtgeving in eerste plaats mogelijk maakten. Snowden heeft uit vrees voor vervolging zijn toevlucht genomen tot Rusland, dat hem tijdelijk asiel heeft verleend. Dat de Pulitzer-jury meent dat zijn klokkenluiden de publieke zaak heeft gediend, is een welkome steun in de rug. De Pulitzer-jury maakte verder een subtiel onderscheid in de beschrijving van de verdiensten van elke krant. Lees verder

Onderwerp: journalistiek, prijzen

‘Waar ben ik aan begonnen?’

dinsdag 8 april 2014

Soms, héél soms, vraag ik mij af waar ik aan ben begonnen door mijn droom na te jagen journalist te worden, vraagt Heiba Targhi Bakkali zich af op haar blog op Vrouw&Media. ‘Meestal gebeurt dat op de spaarzame momenten dat ik een verhaalideeëndip heb of mijn hele wezen zich afvraagt of ik écht niet totaal de plank mis heb geslagen met een stuk over een gevoelig onderwerp. Op één of andere manier is dat als ik de nacht daarvoor door heb gehaald om voor de krant van morgen een stuk aan te leveren’ En daarom kwam voor Bakkali het mentorproject van Vrouw&Media als geroepen, schrijft.’Toen ik hoorde dat Irene van der Linde, journalist bij de Groene Amsterdammer en expert op het gebied van verhalende journalistiek, mij gaat begeleiden sprong ik een gat in de lucht.’ Meer bij Vrouw&Media.

Onderwerp: journalistiek, opleiding, weblog


reageer

VPRO onderzoekt journalistieke animatie

donderdag 6 maart 2014

VPRO Tegenlicht besteedt aandacht aan het fenomeen nieuwsanimatie - de illustratie van een nieuwsfeit met behulp van computeranimatie, zogeheten immersive journalism. De VPRO besloot Next Media, een van de bekendste firma’s die dergelijke video’s produceert, een animatie te laten maken van een Nederlandse nieuwsgebeurtenis waar veel over is geschreven, maar niemand een videoreconstructie heeft gemaakt: de mishandeling door kickboxer Badr Hari van ondernemer Koen Everink tijdens een dancefeest in Amsterdam. Next Media heeft 45 journalisten en 600 (!) animatoren in dienst. Het produceert zowel komische als serieuze journalistieke video’s, voor bijvoorbeeld Reuters. Tegenlicht stelt de vraag in hoeverre zo’n animatie óók een subjectieve weergave van de realiteit is. Hoogleraar Mediastudies Mark Deuze vindt dat sowieso alle journalistieke producties vatbaar zijn voor invulling. “Je moet aangeven waar en wanneer je een educated guess hebt gedaan in de poging nieuws zo goed mogelijk te verbeelden”, aldus Deuze. Meer bij VPRO / VPRO Tegenlicht ‘Hoe echt is echt?’: zondag 9 maart, Nederland 2, 21:10-22:00 uur

Onderwerp: internet, journalistiek, technologie

Vernieuwen voor gevorderden in Den Haag

woensdag 5 maart 2014

De vernieuwing in de mediawereld begint aardig op stoom te komen. En innovatie komt vaak van onder op of van buiten bestaande organisaties. Vandaar dat ruim 20 nieuwe bedrijfjes zich donderdagmiddag 27 maart in Den Haag presenteren aan gevestigde mediabedrijven. Beslissers van mediabedrijven worden uitgenodigd om presentaties bij te wonen van de start-ups en als het even kan om meteen een vervolgafspraak te maken. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek organiseert de bijeenkomst onder de noemer ‘Meet the innovators’. Directeur Rene van Zanten: ‘Er gebeurt van alles, maar men moet het wel van elkaar weten. Wij willen bestaande mediabedrijven die kans bieden in korte tijd in contact te komen met voor hen relevante vernieuwers. We willen mensen met beslissingsbevoegdheid naar Den Haag halen, zodat er echt wat gebeurt’. Meer bij persinnovatie.nl.

Onderwerp: innovatie, journalistiek, multimedia


reageer

BZ: ‘registreer je bij ambassade Kiev’

woensdag 5 maart 2014

Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders - en in het bijzonder journalisten - in Oekraïne met klem op zich te registreren bij de ambassade in Kiev. Woordvoerder consulaire zaken Friso Wijnen laat via de Nederlandse Vereniging van Journalisten weten dat er de afgelopen dagen een stijging in registraties te zien is, maar dat de ambassade ook contactgegevens van Nederlandse correspondenten zou willen hebben om hen bij actuele ontwikkelingen vanuit de ambassade te kunnen informeren. Journalisten kunnen gebruik maken van de zogeheten Kompas-registratiedienst van het ministerie.

Onderwerp: correspondenten, informatie, journalistiek, oekraïne

Zoek in het Archief vaknieuws


april 2014
Z M D W D V Z
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

De Journalist 1896-1950