word studentlid

— donderdag 5 april 2012, 13:26 | 6 reacties, praat mee

Rutte uit kritiek op Volkskrant

In zijn wekelijkse persconferentie noemt premier Rutte het bericht in de Volkskrant dat PVV-leider Wilders uit zou zijn op de val van minister Leers schadelijk voor de positie van deze krant. De Volkskrant berichtte afgelopen week dat PVV-leider Wilders in het Catshuis zou hebben aangestuurd op het vertrek van Leers. Hij zou weinig voor elkaar krijgen om de immigratie te beperken. "Dit bericht klopt van A tot Z niet. Er is op geen enkele manier over gesproken. Niet informeel, niet telefonisch." "Dit bericht was niet schadelijk voor Leers, eerder voor de positie van de Volkskrant", aldus de premier. Rutte heeft woensdag gebeld met de chef van de politieke redactie van de Volkskrant Raoul du Pré om deze boodschap over te brengen. Hij doorbrak de mediastilte omdat 'het bericht voor 100 procent niet klopte en omdat het schadelijk is voor een persoon'. Meer bij NU.nl / de Volkskrant Laatste wijziging: 5 april 2012, 16:29

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

6 reacties

Rob, 5 april 2012, 15:24

En wat doet VillaMedia aan wederhoor???

imo, 5 april 2012, 21:01

NIETS! Zoals we van - het inmiddels ingeslapen zooitje contributietrekkers- bij de NVJ gewend zijn. NVJ is alleen nog goed voor een perskaart.

Olivier, 5 april 2012, 22:45

Tsja, wat deed de Volkskrant aan wederhoor? Zwakke argumentatie, ik weet het, maar toch… Overigens weet iedereen toch wel dat Du Pré handhaaft dat het verhaal 100 procent klopt? Ook na de berg aan kritiek.

Wat mij aan de hele affaire opvalt, is het grote aantal collega’s dat publiekelijk voetstoots aanneemt dat de Volkskrant er als kwaliteitskrant gewoon niet naast kan zitten. Dat vond ik toch wel ernstig schrikken. Hoorde ik hier het woord Martelprimeur nagalmen?

Truusje van Tol, 5 april 2012, 23:20

Aan de andere kant neemt een aantal collega’s kennelijk ook voetstoots aan dat politici nooit liegen.

Rob, 6 april 2012, 11:08

@Olivier Het feit dat ieder zou weten dat Du Pré vasthoudt aan het VK-artikel, ontslaat Villamedia er niet van dit te melden. Zeker niet nu Rutte claimt dat het artikel schadelijk is voor VK. Doe gewoon je journalistieke werk.

Ahmed, 9 april 2012, 16:24

Het lijkt er steeds meer op dat de VK het interessant denkt te vinden om speculatiejournalistiek te bedrijven. De wereld is in rep en roer… en wat doet de VK? Een beetje speculeren op de voorpagina… Go back to the roots VK!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.