mgm nvj maart

— donderdag 20 maart 2014, 09:15

‘PVV weigerde geaccrediteerde fotograaf’

Bij de uitslagenavond van de gemeentraadsverkiezingen 2014 is een geaccrediteerde fotograaf van NRC Handelsblad geweigerd bij het café waar de PVV haar samenkomst had. Journalisten die na strenge controle wel binnen mochten, moesten zich bovendien ophouden in een speciale afgezette persruimte, die door beveiligingspersoneel werd bewaakt. Op Twitter berichtten de journalisten over het curieuze verloop van de avond en het verbod om vrij rond te lopen. NRC Handelblad verzamelde enkele reacties op de liveblog. Er is inmiddels aangifte wegens discriminatie gedaan tegen partijleider Geert Wilders, nadat die op de avond gasten vroeg of ze "meer of minder Marokkanen" wilden. Achteraf stelde Wilders dat hij slechts criminele Marokkanen bedoelde. BNR-columnist Kustaw Bessems noemt het incident een bewuste haatcampagne tegen een bepaalde groep Nederlanders. "Niet de winst van D66, níet het verlies van de PvdA was de grootste gebeurtenis van gisteren. Maar dit", stelt hij. Laatste wijziging: 20 maart 2014, 12:18

Het Duitse persbureau DPA heeft Wilders vergeleken met dat van nazi-minister van propaganda Joseph Goebbels. Het persbureau schreef vandaag over de bewuste bijeenkomst in Den Haag waar Wilders zijn aanhangers vroeg of ze meer of minder Marokkanen wilden. DPA constateert dat de PVV-leider volgens zijn critici verder gaat dan eerst ‘omdat hij voorheen alleen de uitzetting van criminele buitenlanders verlangde’.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.