word studentlid

— vrijdag 26 maart 2010, 09:01 | 2 reacties, praat mee

Journalist eist schadevergoeding

Journalist Micha Kat wil van de Raad voor de Rechtspraak een schadevergoeding van 75.000 euro, meldde hij donderdag. Het gaat om onder meer inkomstenderving, reputatieschade en advocaatskosten die hij heeft moeten maken, nadat een rechter in 2004 een zaak tegen hem had aangespannen en die jaren heeft gelopen. Rechter Hans Westenberg vond dat Kat onterecht had opgeschreven dat hij in de Chipshol-zaak, die hij behandelde, op eigen houtje met advocaten had gebeld. Het gerechtshof in Den Haag beëindigde de procedure in augustus vorig jaar, nadat het bewezen had verklaard dat er telefoongesprekken tussen de rechter en advocaten hadden plaatsgevonden. Kat richt zich nu tot de Raad van de Rechtspraak en niet tot Westenberg zelf, omdat het overkoepelend orgaan van rechtbanken de proceskosten voor Westenberg op zich heeft genomen. Meer bij ANP via BNR Laatste wijziging: 26 maart 2010, 10:12

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Bartel Scheers, 26 maart 2010, 19:34

Een dag lang staat dit bericht op de homepage van de NVJ bakermat en geen enkele ‘journalist’ die minstens opmerkt dat dit nu al het tweede bericht in een enkele week is waarin een journalist klaarblijkelijk in het uitvoeren van zijn taak met juridische middelen niet alleen wordt ontmoedigd, maar ook dwingend wordt uitgekleed.

Dwingend omdat het kennelijk gemeengoed is geworden dat je als journalist niet optekent wat je ervaart of simpelweg uit een mond hoort, maar dat het ‘aanvaardbare’ bepalend is geworden.

Driewerf schrijnend dat ik nul komma nul reactie zie van het NVJ op deze ontwikkelingen. Jullie maken je werkelijk zinloos op deze wijze.
Het oeverloos ouwehoeren over ‘de positie van de journalistiek’ en die ‘hinderlijke onderbuikwezens in de reactiepanelen’ versmelt daardoor met al die historische momenten waar de ‘pers’ genadeloos werd achterhaald door de werkelijkheid, en schrijnend werd ontmaskerd als een instrument van de macht.

Micha Kat, 27 maart 2010, 11:12

Thanx Bartel
Ik moet de laatste tijd steeds vaker denken aan de donkere dagen voor de Tweede Wereldoorlog. De journalisten die toen wilden waarschuwen voor die enge man uit het Oosten werden ook in de ban gedaan dan wel krankzinnig verklaard (‘je gaat toch geen bevriend staatshoofd beledigen?‘en de journalisten-bonden uit de dagen wisten van machtsgeilheid niet hoe ze voor macht en gezag moesten buigen en kruipen. Waarom zijn het toch steeds de foute mensen die op de tronen komen te zitten? Waarom ben ik geen secretaris van de NVJ? Alleen hieruit blijkt al de intense verdorvenheid van de ‘journalistenvakbond’ en al hun weerzinwekkende getetter over persvrijheid dat slechts een enkel doel dient: bezigheidstherapie voor laffe en incompetente bureaucraten. Iemand reageren? Thomas Bruning? Frank Bovenkerk? Dolf Rogmans? Sjuul Paradijs?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.