mgm nvj maart

— maandag 26 mei 2014, 17:17

Hoofdredactie-rel Persdienst naar climax

Kees Pijnappels is vandaag aan het werk gegaan als hoofdredacteur bij De Persdienst. Ook op de werkvloer aanwezig in Nijmegen was zijn opvolger, Jan ‘t Hart. Deze bizarre situatie is het gevolg van een uitspraak van de rechtbank vorige week in een kort geding dat Pijnappels had aangespannen tegen de top van Wegener. Die had Pijnappels niet vroegtijdig aan de kant mogen schuiven, oordeelde de rechter. Laatste wijziging: 27 mei 2014, 09:44

Pijnappels was half april op non-actief gesteld, omdat hij weigerde plaats te maken voor zijn opvolger. De benoeming zou in strijd zijn met de afgesproken procedure.

De redactie is niet blij met de ontstane situatie. ‘t Hart kwam tijdens een sollicitatieprocedure als beste uit de bus. De redactie vindt het erg voor Pijnappels, maar steunt ‘t Hart.

“Kees moet geen warm bad verwachten”, zegt een anonieme bron. “Collega’s willen vooral verder en dit hoofdstuk afsluiten. Er is begrip voor zijn strijd, maar er is ook rust nodig. Het idee dat hij echt helemaal terug zal keren, daar gelooft niemand meer in. Bovendien wil de redactie niet de speelbal worden van zijn juridisch steekspel.”

‘t Hart had aangegeven dat hij vanuit Apeldoorn zou gaan werken zodra Pijnappels zijn werkzaamheden ging hervatten. Wegblijven is echter geen optie, laat een bron binnen Wegener weten. “Jan heeft de steun van de troepen. Dan kun je het niet maken om weg te blijven.”

De kantonrechter in Apeldoorn vindt dat Pijnappels in elk geval tot 1 juni bij Wegener blijft, als hij al zou moeten vertrekken als hoofdredacteur. De rechter plaatste vorige week grote vraagtekens bij de benoemingsprocedure. “Het is begrijpelijk dat Pijnappels zich niet wenst neer te leggen bij het besluit om niet hem, maar een externe kandidaat te benoemen”, aldus de rechter. 

De rechtszaak over de ontbinding van het arbeidscontract van Pijnappels dient 3 juni. De uitspraak wordt enkele weken later verwacht.

Nu is afgesproken dat ‘t Hart de dagelijkse leiding over de redactie houdt, en Pijnappels de overleggen binnen Wegener doet. Als Jan op vakantie is, neemt Kees waar.
“Heel maf”, zegt een anonieme bron.

Het toeval wil, dat ‘t Hart, ex-adjunct hoofdredacteur bij de Volkskrant,  28 mei vertrekt voor een vakantie van een week naar New York en Pijnappels hem dan dus vervangt.

Directeur-uitgever Eric van Gruijthuijsen wil over de kwestie alleen kwijt “dat beide partijen continu met elkaar in overleg zijn.”

Bekijk meer van

Wegener

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.