word studentlid

— maandag 28 juni 2010, 09:15 | 9 reacties, praat mee

Fotografen gedood bij crash Maasvlakte

Bij een helikoptercrash op de Maasvlakte zijn afgelopen zondag vier mensen omgekomen, onder wie freelance fotografen Ben Wind en Rob Cloosterman. ANP-fotograaf Ed Oudenaarden is de enige overlevende van de crash en raakte zwaargewond. Laatste wijziging: 7 juni 2016, 16:35

De helikopter was gehuurd om beelden te maken van Tour de Port, een tourtocht voor wielertoeristen aan de vooravond van de start van de Tour de France in Rotterdam. Tegenover het AD verklaarde ANP-directeur Erik van Gruijthuijsen dat Oudenaarden er beroerd aan toe is, met veel botbreuken.

“Het is een mirakel dat hij het ongeluk heeft overleefd”, aldus Van Gruijthuijsen. De luchtvaartpolitie van het KLPD en de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn aan een onderzoek naar de oorzaak van de crash begonnen.

Lees ook: In memoriam Ben Wind en in memoriam Rob Cloosterman

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

9 reacties

Reinjan Mulder, 28 juni 2010, 19:18

Embedded?
Met alle respect voor de zo tragisch omgekomen en zwaar gewonde fotografen: de principiële vraag naar aanleiding van dit bericht is wel, wat een fotojournalist als die van het ANP eigenlijk in een helikopter van het Rotterdamse Havenbedrijf te zoeken heeft. Volgens NRC Handelsblad van vandaag was de ramp-helikopter door het Havenbedrijf speciaal ingehuurd ‘om de Tour du Port in beeld te brengen’.
Het Havenbedrijf mag het werk van journalisten natuurlijk niet hinderen, maar dat wil nog niet zeggen dat het dit werk als organisator van manifestaties moet initiëren en regisseren. Een journalist die een sportgebeurtenis zo graag uit de lucht wil volgen, maakt - al dan niet tegen betaling - gebruik van vluchten die er toch al zijn, of hij huurt - al dan niet met anderen - zelf een helikopter. Maar hij laat zich niet voor het karretje van een Havenbedrijf spannen.
We zijn toch niet in Irak?

Arnold Mandemaker, 28 juni 2010, 21:41

Sorry hoor, Mulder, maar als collega’s overlijden tijdens het werk en een derde ligt zwaargewond in het ziekenhuis, dan is het onkies (om geen sterker woord te gebruiken) om dan te beginnen over wie de heli heeft betaald.

Caroline, 29 juni 2010, 10:59

@Reinjan Mulder. Trieste reactie. Schaam je. ?Ik wens de betrokkenen en nabestaanden heel veel sterkte voor de toekomst.

Kees Cornelder, 29 juni 2010, 13:27

We zijn, blijkbaar, toch echt in plat- en botweg Holland om een nummertje ethiek van het vak weg te geven over vier nog maar zeer recent lijk-geworden mensen. In elk geval komt Reinjan Mulder er rechttoe-rechtaan voor uit dat hij gewoon een platte en botte Hollander is.
Ga zo door mijn kind en gij zult nog lang spinazie eten.

Frank Hensen, 1 juli 2010, 17:28

Ik wens de betrokkenen en nabestaanden heel veel sterkte voor de toekomst. (en vergeet alsjeblieft wat sommige mensen zeggen) Sterkte !!!

@Reinjan Mulder: .........

hvtilburg, 2 juli 2010, 09:56

Reinjan Mulder,ongehoord en schandalig je reactie op de dood van 2 collaga,s en de zeer zware verwondingen van een 3de collega.Hoe haal je het in je hoofd om deze collega,s te gebruiken,ten behoeve van je eigen irritatie.Het zou je sieren om je excuus aan te bieden aan de familie van de slachtoffers.Een groot deel van de Nederlandse sportfotografen hier op het wk voetbal in Zuid-Afrika zijn verdrietig verbaasd en VERBIJSTERD over je reactie,Hans van Tilburg ,Rene Bouwman ,Eric Verhoeven,Jeroen Putmans,Henk-Jan Dijks

Olof van Joolen, 2 juli 2010, 14:20

Ik had het niet beter kunnen verwoorden dan Hans van Tilburg. Je moet echt een enorme plaat voor je kop hebben om zo’n soort discussie te starten terwijl er net drie collega’s zijn omgekomen.

Jan Stappenbeld, 4 juli 2010, 15:42

REINJAN MULDER.

Studeerde Nederlands Recht,eindredacteur van de Raad voor de Rechtspraak,auteur van boeken en artikelen over literatuur,filosofie en kunst,jurist,redakteur Propria Cures,journalist NRC-Handelsblad,Volkskrant en Het Parool.
Hoofd sectie Justitie van het Cultureel Planburo.
Bestuurslid De Melkweg,uitgever bij De Geus,JM Meulenhof.Boom en uitgever/hoofdredakteur van zijn eigen Nieuws en advertentieblad, Das Zahngold ?

Nu, een doka “Zak” vol frustraties , die van een misselijk makende omgevallen egotripper !
Het beeld dat volledig past bij zijn boekpublicatie
uit 1979, met de titel
“DE ZIEKTE VAN KRONKEL EN ANDER VERVAL “

Persoonlijk wens ik de nabestaanden van de omgekomen slachtoffers heel veel sterkte toe,en hoop op een voorspoedig herstel van mijn collega en
vriend Ed Oudenaarden.

Jan Stappenbeld.

Robert Goddyn, 5 juli 2010, 09:31

Van: Erik van Gruijthuijsen
Verzonden: vrijdag 2 juli 2010 14:08
Aan: Johan Groeneveld
Onderwerp: update ed

Collega’s,

Het gaat naar omstandigheden goed met Ed Oudenaarden, maar hij beleeft een paar pijnlijke dagen. Het beste nieuws is dat zijn rugoperatie goed is verlopen. Artsen werden tijdens de ingreep niet verrast door tegenvallers en konden het aanbrengen van twee plaatjes en met schroeven – sorry, maar het valt moeilijk anders te omschrijven – sneller voltooien dan was gedacht. Na vier uur was Ed alweer terug op zijn kamer, waar met acht uur rekening was gehouden.

Als eerder gemeld wordt Ed nu langzaam maar zeker uit zijn kunstmatige slaap gehaald en dat is een pijnlijk proces. Hij herkent Liane en zijn familieleden voortdurend en maakt steeds bewegingen in hun richting, bijvoorbeeld door hun hand te pakken. Maar dat doen hem zichtbaar veel pijn. Hij heeft vervolgens een paar longcomplicaties gehad als gevolg van de operatie, maar die zijn inmiddels onder controle.

Maandag, zo is nu de verwachting, wordt Ed geopereerd aan zijn bekken.

Ondertussen hebben wij - hoofdredactie en directie van het ANP – goed en soms zelfs geregeld contact met de familie van de andere slachtoffers, het haven- en helibedrijf, waarvan we een indrukwekkende brief ontvingen. Vanmorgen was ik in Capelle aan den IJssel bij de crematie van fotograaf Ed Cloosterman, Luc is vanmiddag in Buren bij de uitvaart van piloot Wim Ravensbergen en Johan is morgen in Rotterdam bij de crematie van Martijn Hessing van het Havenbedrijf. Het vierde slachtoffer, fotograaf Ben Wind, wordt in besloten kring begraven.

De komende dagen valt er niet veel nieuws te verwachten. Updates als deze stuur ik om die reden vanaf heden alleen als er echt iets te melden valt. Liane is ondertussen heel blij met de ware stroom aan reacties. Zij, en ook wij in Rijswijk, worden overspoeld door mensen die meeleven. Dank daarvoor.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.