word studentlid

— dinsdag 7 januari 2014, 18:14 | 0 reacties, praat mee

Concentra gereserveerd over Mecom

De directie van Concentra hervat geserveerd de gesprekken met Mecom over de verkoop van de Limburgse kranten. Het onderhoud, op uitnodiging van topman Keith Allen van de Britse investeerdersmatschappij, vindt donderdag plaats in Hasselt. Directeur Marc Vangeel (Concentra): “Er is geen agenda. We wachten af wat meneer Allen te zeggen heeft.” Laatste wijziging: 8 januari 2014, 16:01

Concentra stond eind vorig jaar op het punt Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad te kopen, toen Mecom plotseling het aanbod terugtrok. “We zullen ons tijdens het gesprek op de vlakte houden”, reageert Vangeel. “We waren verwonderd over de handelwijze Mecom. Het is weliswaar hun recht om de onderhandelingen stop te zetten, maar het is ook niet echt gebruikelijk.” 

Mecom wil de kranten nu weer wel verkopen maar tegen een hogere prijs. De verkoopprijs bedroeg in eerste instantie 40 miljoen. Concentra was bereid circa 38,5 miljoen euro te betalen, plus de 11,7 miljoen euro die het mediabedrijf in Sittard in kas heeft. “De Limburgse kranten hebben nog steeds onze warme aandacht”, zegt Vangeel. Concentra is bereid een faire prijs te betalen. “Een te hoge prijs leidt tot miserie. Het mag niet zijn dat we als gevolg van de aankoop moeten gaan bezuinigen.”

Het hervatten van de onderhandelingen is het gevolg van overleg maandag tussen het managementteam en de ondernemingsraad van MGL met Mecom-topman Rory Macnamara en zijn rechterhand Keith Allen in Urmond. Aan de gesprekken ging een lawaaidemonstratie vooraf van 150 medewerkers van de Limburgse kranten. MGL heeft het vertrouwen opgezegd in Mecom.

Als gevolg van alle commotie zit financieel directeur Menno Landman (MGL) ‘ziek thuis’. Hij heeft van het managementteam het dringende advies gekregen zich ziek te melden. Landman wist al langer dat Mecom niet wilde verkopen, maar verzuimde die kennis te melden aan het managementteam.

Allen had Landman gevraagd hoe MGL zou denken over het niet doorgaan van de verkoop. Met die kennis had de ondernemingsraad nooit haar handtekening gezet onder de adviesaanvraag voor het bezuinigingsplan van zeven miljoen euro, zegt OR-voorzitter Rob Cox. “De reorganisatie is gekoppeld aan de verkoop van MGL aan Concentra. Vrijdags werden de handtekeningen gezet. Drie dagen later vernamen we dat de deal niet doorging.”

Niet duidelijk is of Landman ziek is. Hij zou van commissaris Susan Duinhoven het advies hebben gekregen vanuit thuis te blijven werken. Zij wil daar niet op reageren.

Overigens ligt Duinhoven, CEO bij Wegener, ook onder vuur. De OR in Limburg eist dat zij terugtreedt als commissaris in Limburg. Die boodschap kregen Macnamara en Allen gisteren mee. “Duinhoven moet de belangen in Limburg dienen en tevens die van Wegener. Dat kan leiden tot conflicten”, aldus Cox. Ook daarop wil Duinhoven niet in op gaan.

Een tweede eis van de OR is dat Loek Radix terugkeert als directeur. Radix nam ontslag toen hij hoorde dat Mecom ‘Limburg’ niet langer wenste te verkopen. Hij voelde zich bedonderd. Cox: “Een andere bestuurder willen we niet.”

Bekijk meer van

Wegener

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.