Freelance-journalist.nl
 
 
Nieuwe pagina 1

Een site van de sectie
Freelance van de
Nederlandse vereniging
van Journalisten

Nieuwsoverzicht
Adres, contact
Activiteiten

Bestuur
Leverings-
voorwaarden
Jaarverslag:
2004
2003
2002


Thema:
C2000

Archief en dossiers

 

 

 


*
E-mail Sectie:
Ellie Speet
E-mail Redactie:
Lotte van Doorn

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

BRIEF:
Bezorgdheid over positie freelancers bij fusie PCM/Wegener


Aan de leden van de sectie Freelance en
van de NVF, sectie fotojournalisten van de NVJ

Amsterdam, 22 maart 2005

Beste collega,

Een groot aantal van onze freelance leden voert regelmatig of vaak journalistiek werk uit voor het Algemeen Dagblad en voor een of meerdere regionale kranten die betrokken zijn bij de fusieplannen van PCM en Wegener. De besturen van de secties Freelance en NVF maken zich bezorgd over de positie van die leden. De freelancers bij de betrokken dagbladen komen andere problemen tegen dan de collega’s in vaste dienst, maar zeker is dat het ongelooflijk hoge aantal aangekondigde ontslagen geen goed voorteken is voor de positie van de freelancers. De NVJ houdt haar stevige vinger aan de pols en wil, voor de fusie zover is, nog vele vragen opgehelderd krijgen. Ook over de toekomst van de freelancers willen wij onze vragen stellen aan de directies van PCM en Wegener. Die vragen willen wij graag ook van u horen. Gaarne zien wij uw reactie per e-mail freelance@njv.nl tegemoet.

Alleen voor zover freelancers dat hebben gemeld, kunnen wij in ons bestand zien of zij werken voor media die bij de fusieplannen zijn betrokken. Maar wij willen allen bereiken voor wie deze boodschap bestemd is. Vandaar dat dit bericht is gestuurd aan alle freelance leden van de secties Freelance en NVF.
Van dit moment maken wij dan ook gaarne gebruik u te vragen, ter completering van ons bestand, op te geven voor welke media u werkzaam bent. U kunt deze informatie per mail sturen naar freelance@nvj.nl Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Ellie Speet,
secretaris sectie Freelance en
sectie NVF, fotojournalisten van de NVJ


 

Nieuwe pagina 1




villamedia.nl

Voorpagina Freelance | Naar NVJ | Naar VillaMedia
Reageren:
freelance@nvj.nl Telefoon NVJ: 020 -67 66 77 1